Начало Други Променят мястото на провеждане на писта Велико Търново

Променят мястото на провеждане на писта Велико Търново

252
0

Мястото на провеждане на писта Велико Търново ще бъде променено. Това стана ясно, след като организаторът на състезанието Етър рейсинг Тим и директорът Димитър Стефанов са получили писмо от Областната дирекция на МВР в града.

С него Стефанов е уведомен, че за временната организация на движение (ВОД) за състезанието на Западния пътен възел на града не позволява да има спортно мероприятие на посочените предварително дати от календара на БФАС – 16-17 септември.

За новосъздадената ситуация Стефанов веднага е изпратил уведомление до федерацията. Ето и текста на писмото на Стефанов, което е придружено и с факсимилето от Областната дирекция на МВР във Велико Търново:

„Уважаеми колеги, днес получихме отказ за ВОД на западен пътен възел гр. Велико Търново за пистата поради въведена ВОД и предстояща нова ВОД за хипермаркет Практис от 07. 09. 2017 до 30. 10. 2017 г., за които не бяхме информирани.

След проведени разговори с КАТ, АПИ и кмета на града стигнахме до извода, че е невъзможно провеждането писта Велико Търново, за което искрено съжаляваме. С цел да не се нарушава провеждането на шампионата на затворен маршрут предлагаме писта Велико Търново да се проведе на трасето писта Дракон или на писта Серес на определена от БФАС дата.“