Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Програма на Ферари за подобряване живота на служителите се изучава от кардиолози

Програма на Ферари за подобряване живота на служителите се изучава от кардиолози

62
0
Ферари

Програмата на Ферари за подобряване качеството на живот на служителите на компанията вече се изучава от кардиолози. Проектът стартира преди няколко години, а наскоро бе представен на международния конгрес на специалистите в тази област в Мюнхен. Лекторите доктор Фред Фернандо и доктор Алесандро Бифи са основатели на Мед-Екс Медикал Партнър Скудерия Ферари – екипа от лекари, полагащи грижи за хората в Маранело.

Една от основните цели на проекта бе да се създаде култура на поведение и да се подобри здравното образование във Ферари. Пълни медицински прегледи установяват конкретното състояние на всеки човек, след което се прилага индивидуален подход – назначаване на лична диета, фитнес програма и т.н.

Ефектите от проекта са били изучавани в продължение на четири години и са обобщени в доклад за рисковете от сърдечносъдови заболявания и свързани с метаболизма здравни проблеми.

Подобно проучване се прави вече десетилетия наред в района на Емилия-Романя. Конкретно това във Ферари е показало, че рисковите фактори са намалели значително след прилагането на въпросната програма. Установени са по-ниски нива на холестерол на служителите на Скудерията, както и други подобрени здравни показатели.

В доклада е подчертано също така как превантивните действия от страна на Ферари са свели рисковите фактори до минимум и са допринесли за подобрение качеството на живот на хората. Компанията влага около 4 милиона евро годишно в такива проекти, насочени към служителите.