Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Програмата за тестовете през тази седмица

Програмата за тестовете през тази седмица

46
0

Преди най-престижното състезание за сезона, само броени дни след края на Гран при на Испания отборите отново се върнаха към изпитанията на нови компоненти. Дали това ще им помогне да спрат Ферари и Михаел Шумахер в княжество Монако ще видим едва след десет дни.
Въпреки успешният старт на сезона “червените” продължават на пълни обороти. Така през тази седмица те ще тестват на три писти: на Фиорано (където Михаел Шумахер ще прави изпитания и през трите дни), на Муджело и на започващата да измества пистата в Барселона като главна арена на тестове писта Пол Рикар в Южна Франция.
На пистата в близост до градчето Льо Кастеле изпитания ще правят още отборите на Уилямс, Макларън, Тойота, Рено и БАР. Най-голям интерес от страна на журналистите представлява отбора на Уилямс, тъй като освен тест пилотите Жене и Пицония, в изпитанията се очаква да вземат участие също така Хуан Пабло Монтоя и дори бившия световен шампион с екипа Жак Вилньов. Според последните слухове канадецът е бил забелязан в близост до пистата, но дали ще се стигне до тестове или само ще бъдат водени разговори с Франк Уилямс и Патрик Хед все още не се знае.
Тойота ще пусне в действие Зонта и Панис, като французинът ще бъде заменен от Да Мата в четвъртък.
От Макларън също ще участват с всичките си състезатели. Днес и утре тестовете ще бъдат проведени от Вурц и Де ла Роса, в четвъртък и петък те ще бъдат отменени от Култард и Райконен.
Рено ще започнат програмата си през утрешния ден като в изпитанията до петък ще участват Трули и Монтани.
Докато и Джордан и Ник Хайдфелд ще изпитват нови елементи само два дни на Пол Рикар, от тима Заубер са избрали усамотението на пистата Силвърстоун в Англия, като изпитанията на швейцарците ще продължат три дни.