Начало Автомобили Промененият за 2009-та Нисан GT-R прави 100км/ч за 3,5 секунди

Промененият за 2009-та Нисан GT-R прави 100км/ч за 3,5 секунди

33
0

Собствениците на скъпи спортни коли винаги се питат как биха могли да доработят автомобилите си, без това да повлияе на гаранцията им. Добрите новини за тези, които вече имат една от тези коли, а именно Нисан GT-R, е, че те вече не са принудени да се задоволят с това, което имат. Нисан вече може да им помогне да получат това, което искат чрез своите дилъри. А тези пък, които все още се чудят какво да си купят, имат златната възможност направо да купят усъвършенстван и още по-мощен Нисан GT-R директно от магазина.

Когато излезе на пазара през 2007-ма година, моделът ускоряваше от 0 до 100 км/ч за 3.7 секунди. Сега Нисан преработи колата още малко, като добави малко допълнителна мощност и пренастрои контролния блок за скоростната кутия. Всичко това, съчетано с оптимизирани настройки на лънч-контрола, доведе до очаквания резултат: GT-R вече е способен да развие 100 км/ч само за 3.5 секунди. Това време бе постигнато от тест пилот на пистата Точиги в Япония, която е собственост на компанията.

Интересното в случая е, че системата за динамичен контрол (VDC), която ограничава оборотите и приплъзването на колелата, е била включена, по време на опита, с който е постигнат този резултат. Преди тази система трябваше да бъде изключена, за да може лънч-контролът да разгърне пълния си потенциал. Новата система за потегляне позволява дори и шофьор без опит да изстреля колата напред без да са нужни някакви особени процедури по настройване. Той просто трябва да натисне спирачката с левия си крак, след което да настъпи педала на газта с десния крак и да изчака оборотите да стигнат 3000/мин. Тогава той просто трябва да пусне спирачката и да се наслаждава на зверското ускорение.