Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Прост намира решението на Шумахер за логично

Прост намира решението на Шумахер за логично

56
0

4-кратния Ф1 шампион Ален Прост заяви, че намира решението на Михаел  Шумахер да отмени завръщането си в кокпита на болид от Ф1 за правилно и логично, въпреки че французина също е разочарован, че няма да успее да види Шуми отново на пистата.

„Михаел и аз окачихме каските си на стената по различни причини, но когато си конкурентен, се изкушаваш страшно много да се върнеш. Ако е имало каквито и да било физически рискове обаче, Шумахер е бил прав. Вратът е от ключово значение в моторните спортове и ако има някаква болка, тогава на човек може много бързо да започне да му се повдига и зрението му може да се развали.

Tепърва предстои да видим дали Шумахер спря заради здравословен проблем или защото е разбрал, че задачата му е огромна. Той не се бе състезавал във Ф1 от 3 години, а сега имаше само 3 седмици, за да се подготви. Тялото се променя много бързо, когато спреш да се състезаваш. Пилотът не реагира по същия начин и зрението не е толкова остро. Когато аз се завърнах през 1993-та след 8-месечна пауза, бе много трудно да намеря оптималното ниво, а Шумахер може би се нуждае от повече време“, смята французинът.