Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Просто бях бавен, въпреки че се чувствах чудесно в колата, обясни Фетел

Просто бях бавен, въпреки че се чувствах чудесно в колата, обясни Фетел

66
0
Себастиан Фетел

На Себастиан Фетел много отдавна не се бе случвало да не стигне топ 10 в квалификацията.

Днес обаче двукратният световен шампион остана 11-и на пистата в Шанхай и за първи път от Гран при на Бразилия през 2009 г. не се състезава в Q3.

Той бе категоричен след финала на сесията, че всъщност не се е случило нищо особено и просто не е бил достатъчно бърз със своя Ред Бул RB8.

Няма нищо фундаментално сбъркано, а аз всъщност се чувствах доста удобно в болида – коментира германецът със същите заявления, които вече направи през предишните два дни в Китай. – Не спечелих последните нужни десети от секундата и това е резултатът. Избрах по-стария вариант на изпускателната система вчера следобед, защото усещането ми в колата с него е по-добро. Тази сутрин това усещане се бе загубило, следобед пак се подобри, но недостатъчно. В конкретния момент чувствах, че това е правилното решение, но сега трябва да прегледаме наново ситуацията, за да избегнем подобно нещо в бъдеще.

Фетел отрече да е изненадан от развоя на битката за себе си в квалификацията. Той не пожела да хвърли вината за недоброто представяне върху автомобила.

Пак казвам, бях наистина доволен от RB8. Давах почти идентични времена и в трите си бързи обиколки. Освен това надпреварата ще е дълга и изтощителна, така че имам шанс да подобря нещата. Разбира се, по-лесно е да стартираш от челото, отколкото от моята позиция. Поне имам останали нови гуми, а и утре мога да избера която смес пожелая. Това вероятно е единственият положителен аспект в ситуацията – допълни германецът.

В Малайзия Себастиан сложи твърди гуми в края на Q3 за изненада на съперниците си, но така и не стана ясно дали рискът му щеше да се оправдае, тъй като на Сепанг заваля.