Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Протестът на Алпин ще се разглежда в четвъртък, Алонсо: Тогава ще се...

Протестът на Алпин ще се разглежда в четвъртък, Алонсо: Тогава ще се види дали спортът върви в правилна посока

2211
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Спас Генев

Протестът на отбора на Алпин срещу наказанието на Фернандо Алонсо след Гран при на САЩ ще се разглежда в четвъртък. Двукратният световен шампион завърши седми на пистата Circuit of the Americas. По време на състезанието той претърпя удар с Ланс Строл, при който болидът му пострада сериозно. Успя да стигне до бокса, където смениха носа. По-късно обаче дясното огледало се откъсна и излетя.

След финала от Хаас подадоха протест срещу Алонсо и Серхио Перес (Ред Бул) за управление на опасни коли. Мексиканският пилот бе с повредено предно крило в началото на състезанието. Стюардите разгледаха ситуациите и Перес не получи санкция. В случая с Алонсо обаче наложиха 10 секунди stop-and-go, което след карирания флаг се трансформира в 30 секунди. Това прати испанския състезател 15-ти в класирането.

От Алпин решиха, че ще обжалват решението

Те посочват, че екипът на Хаас е подал своя протест след определения за това срок – 30 минути след публикуване на предварителното класиране от състезание. Стюардите са наясно с този факт. Те са го разгледали при получаване на възраженията от Хаас. Американският отбор е обяснил, че не е имал възможност да внесе документите по-рано. Стюардите са приели обосновката и допуснаха протестите за разглеждане.

Причината от Хаас да попадат протести бе, че Кевин Магнусен три досега през сезона получава предупреждения по време на състезание за това, че кара опасен автомобил. Датчанинът бе особено раздразнен от това, че Перес остана без наказание.

„Това са пълни глупости, нали?“, риторично заяви Магнусен.

Алонсо пък благодари за подкрепата в Инстаграм и написа, че четвъртък ще е важен ден за спорта.

„Това е един от редките случаи, в които чувствам, че всички сме на едно и също мнение по отношение на правилата и регламентите. Ето защо четвъртък ще е важен ден за спорта, който обичаме толкова много, тъй като това решение ще посочи дали вървим в правилната посока в бъдеще“, написа Алонсо