Начало Автомобилни новини Протон сключи споразумение с Хонда

Протон сключи споразумение с Хонда

29
0
Proton,Протон

Малайзийският концерн Протон сключи споразумение за технологично сътрудничество с японския автомобилен производител Хонда. Съобщението бе направено от собствениците на Протон и Лотус Карс DRB-HICOM.

Подробности за споразумението не бяха оповестени. В изявлението се казва, че двете компании ще работят по технологична работа, нова продуктова линия, платформа и споделяне на съоръжения.

Сътрудничеството би трябвало да подпомогне малайзийския автомобилен производител, който от три години има финансови затруднения заради падащи продажби и неосъвременявани модели.

Кризата в Лотус Карс допълнително влоши положението на Протон. По-рано тази година DRB-HICOM уволниха главния изпълнителен директор на английската компания Дани Бахар за злоупотреби. Той бе представил петгодишен план за развитие на Лотус, който така и не се осъществи въпреки започналата в тази насока работа.

Хонда е сред водещите автомобилни концерни в света. Заедно с Протон ще разучават ресурсите на двете компании в следващите месеци преди да започнат да работят заедно.