Начало Автомобилни новини Прототипът “Bipper Beep Beep”!

Прототипът “Bipper Beep Beep”!

93
0

Компактният и поливалентен „служебен автомобил“ на Peugeot Sport

Новото предложение на Peugeot, Bipper, има две версии : миниван и товарен. Това е нов начин за движение в града, идеален за професионалисти, търсещи повече ефективност, удобство и многофункционалност.
Bipper се оказва истинска „магическа кутия“: едновременно модерен, стилен, здрав и симпатичен. Тези качества, заедно със сигурността, удобното използване и отличната ходова част, ще привлекат много разнообразна клиентела.

Неустоимият чар на Bipper вдъхнови екипа на Peugeot Sport и той проектира своя Bipper Beep Beep! , предназначен за големите професионалисти в автомобилния спорт : отбора Peugeot Sport .

Духът на 908 HDi FAP
С този автомобил Peugeot Sport постигна невероятен успех. Още през първата си година в „Сериите Льо Ман“, той спечели 6 победи в 6 състезания и записа едно чудесно второ място на митичните „24 часа на Льо Ман“.

Компетентност, точност, ефикасност, издръжливост и бързина са най-важните качества за отбора. Те са налице в новия Bipper, така че да отговори по-най добрия начин на очакванията на своите клиенти.
Могат да се намерят и други общи неща между победителя в Сериите Льо Ман – 908, и Bipper Beep Beep! . Това е например изкуството да се справя с трафика в града, както и двигателя HDi FAP, с една нула разлика в мощността (повече от 700 к.с. за единия и 70 за другия)!

С компактните си размери и многофункционалността си, Bipper Beep Beep! може да се окаже много полезен в най-различни ситуации: спешен курс между седалището на Peugeot Sport във Vélizy-Villacoublay и доставчик от предградията; помощен автомобил на пистата, например, между motor-home и друга точка и т.н.
Освен това, в купето си, вдъхновено от оригиналния стил на автомобилния спорт, този миниван може да превозва бързо и комфортно V.I.P.

Характеристиките на Beep Beep!
Външният вид на автомобила е възможно най-близо до стила на Peugeot Sport. Той дори носи цветовете на 908.
По отношение на ходовата част, промените спрямо серийния модел са:
предни дискове с диаметър 313 мм;
гуми Michelin Pilot Sport 225*45 R18 с джанти 18, чийто дизайн напомня за джантите на двата прототипа 20Cup, черни с дискретен червен пръстен.

Както серийния модел, Beep Beep! е оборудван с механична пилотирана 5-степенна скоростна кутия, с двигателя 1,4 л HDi 55 kW (приблизително 70 к.с.), с въртящ момент от 160 Nm при 1 750 об/мин, и с FAP.
С този ефикасен силов агрегат и с оптимизираната аеродинамика, разходът на гориво не надвишава, както и този на серийните HDi, 4,5л/100км смесено, а емисиите на СО2 са 119 г/км.