Начало Автомобилни новини Прототипът EDAG Light Car бе показан в Женева днес

Прототипът EDAG Light Car бе показан в Женева днес

68
0

Инженерната компания, която е и производител на концептуални автомобили – EDAG, представи официално днес новата си разработка, наречена Light car, на автосалона в Женева. Прототипът е изработен от изключително леки материали и ползва електрическо задвижване.

Една от главните технологични новости, използвани в автомобила на EDAG, е използването на базалтови влакна. Този материал е предоставен от ASA.TEC и може да се рециклира на 100%, а същевременно е и доста по-евтин от традиционните леки материали като карбон и алуминий.

Моделът е задвижван от електрическа система, намираща се в колелата и свързана с литиево-йонна батерия, която позволява на колата да измине 150 километра с едно зареждане. Благодарение на минималните си размери, системата може да се внедри без проблем в подобен малък автомобил.

Прототипът Light car разполага с интериор, който може да бъде изцяло променен според вкуса на всеки един клиент. Пример за това е климатичната инсталация, която може да бъде позиционирана там, където клиента пожелае. Освен това цялата задница е отрупана с LED-светлини, които могат да бъдат използвани за прожектирането на различни съобщения, предназначени за хората, каращи зад автомобила.

Ето и едно видео от представянето на модела: