Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пълната спецификация на болида на Макларън ще видим в Австралия

Пълната спецификация на болида на Макларън ще видим в Австралия

59
0

Пълната спецификация на новия болид на Макларън ще видим за първия кръг от сезона в Австралия на 18-20 март. Това заяви състезателният директор на тима Ерик Булие. Екипът от Уокинг пусна няколко нови елемента по болида си по време на последните дни от тестовете на Каталуня. Сред тях бяха нов под, нови кутии за радиаторите, както и предно и задно крило. Според Булие обаче заради забавяне на производствения процес някои части не са били изпробвани.

„Ще бъдем с нови елементи по колата в Австралия, заяви Булие. – Не успяхме да караме с пълната спецификация за 2016 г. в Барселона. Всичко е наред като цяло, въпреки че загубихме един ден за изпитания. Искахме да дадем максимално много време за аеродинамистите ни да развият пакета.”

Булие е оптимист, че новите елементи, които ще бъдат вградени по колата в Австралия, ще проработят, тъй като данните от тях са били добри при изследванията в аеротунела и CFD. А последните като цяло съответствали с показаното на пистата досега и Булие е доволен от постигнатия прогрес.

„Успахме да правим изпитания в повечето от дните, което е добра новина, каза още французинът – По отношение на шасито е важно, че успяхме да изпробваме всички системи, което не можехме да направим миналата година. Затова съм уверен и мисля, че имаме кола, която е готова за старта на сезона.”