Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо няма да се задоволи с по-малки постижения догодина в сравнение с...

Рикиардо няма да се задоволи с по-малки постижения догодина в сравнение с 2014 г.

66
0

Даниел Рикиардо няма да се задоволи с по-лошо представяне през 2015 в сравнение с 2014 г.

Австралиецът спечели три победи през приключили наскоро сезон – в Канада, Унгария и Белгия – в дебютната си като пилот на Ред Бул година. Той бе единственият състезател освен тези на Мерцедес Люис Хамилтън и Нико Розберг с успех през 2014-та. Даниел спечели 238 точки и стана трети в шампионата. По време на награждаването в Доха (Катар) той сподели, че очаква с нетърпение да постигне още по-добро ниво през 2015 г.

– Надявам се на още по-добри неща догодина. Според мен 2014-та бе голяма стъпка напред в кариерата ми, голяма стъпка в желаната от мен посока. Мерцедес доминира, но аз взех три победи през сезона, така че годината бе наистина чудесна за мен. А след като си направил първата крачка, искаш да продължиш да се движиш в тази посока. Сега няма да се задоволя с по-малко (през 2015-та). Ще видим. Сигурен съм, че Мерцедес ще са много бързи и през следващия сезон. Но ние ще се борим да намалим разликата, надявам се да успеем да го сторим. Сега гледаме напред към бъдещето – обясни Рикиардо.

На въпрос дали бе изненадан от постиженията си през изминалия сезон, австралиецът отговори:

– Малко. Въпреки че дълбоко в себе си вярвах, че съм способен на такова нещо, ако разполагам с правилното оборудване и възможност. Но поглеждайки назад, при тази доминация на Мерцедес е малко изненадващо да постигна толкова много.