Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо недоволен от представянето си в петък

Рикиардо недоволен от представянето си в петък

60
0
германия,Даниел Рикиардо,Ред Бул

Даниел Рикиардо завърши едва на седмо място в петъчния ден и като цяло не бе толкова недоволен от позицията си, колкото от баланса на колата си.

„Денят бе доста труден за нас“, заяви австралийският пилот на Ред Бул в края на петъчния ден. „Нямахме много поводи за радост, защото не намерихме позитивна посока в определянето на баланса на колата. И докато при Себ нещата изглежда се получаваха, при мен бе необходима здрава борба, за да постигна приемливи резултати.“

Действително Фетел завърши с преднина от 0,8 сек пред своя съотборник на трета позиция и бе значително по-доволен от колата си. Освен това проблем с батериите в края на първата част попречи на Рикиардо да използва максимално времето си днес.

„Следобед нещата се развиха по-добре, но не успявахме да се развиваме с темпото, с което се развиваше трасето. Имаме още доста работа пред нас, за да разберем как да подобрим ситуацията. Но петъците са за това. Човек се учи и изпробва различни варианти. През нощта можем да анализираме данните и да намерим идеалния компромис за квалификацията и състезанието.

За съжаление пак ще трябва да се опитаме да се докажем в ролята на най-добрия преследвач на Мерцедес, защото те отново са недостижими. Ще трябва да се опитаме да се преборим за място на втора редица утре, което няма да е много лесно.

Хубавото днес бе, че Себ бе доволен от колата, което означава, че има какво да научим от неговите данни.“