Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг доволен след първия ден

Розберг доволен след първия ден

95
0

Нико Розберг завърши на първо място в петъчния ден, след като постигна време от 1:34.647 мин. във втората свободна тренировка. Той успя да изпревари с 0,1 сек. своя съотборник в екипа на Мерцедес, Люис Хамилтън.

„Темпото на Ферари ни притеснява“, заяви германецът, който в дълга серия от обиколки с меките гуми изглеждаше поне на пръв поглед по-бавен от Себастиян Фетел. „В квалификацията може би отново ще сме по-бързи, но в състезанието Ферари ще са силни.

Като цяло можем да сме доволни от първия ден. Като цяло обаче можем да кажем, че първата сесия бе безполезна. По време на нея бе много по-топло, отколкото вечерта. Нямаше какво да научим за условията, при които ще се проведе състезанието. Втората за сметка на това бе много полезна. Успяхме да направим много обиколки и да съберем достатъчно данни.“

Температурата на асфалта преди залез слънце достигна 56 градуса, докато след като то се скри, тя слезе с повече от 20 градуса.

„Изборът на гуми тук не е сложен. Това със сигурност няма да е интересен аспект тази седмица. Важно е какво ще е темпото на колата. Квалификацията ще е много важна, това видяхме още в миналото състезание. Уверен съм, защото бях бърз както в една, така и в дълга серия от обиколки. Определено добър ден за нас.“

В края на втората сесия все пак Розберг бе привикан в бокса, след като инженерите му забелязаха проблем в телеметрията.