Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Аривабене: Кими трябва да работи по представянето си в квалификациите

Аривабене: Кими трябва да работи по представянето си в квалификациите

32
0

Кими Райконен ще трябва да работи сериозно по представянето си в квалификациите, за да има възможност да се бори за челните позиции в състезанията. Финландецът заема четвъртото място при пилотите и се представя значително по-добре от миналата година. Пилотът на Ферари е с 60 точки след първите шест състезания – повече отколкото събра през цялата минала година. В Бахрейн, където по традиция се представя силно той дори успя да се качи на подиума, записвайки второ място.

Квалификациите обаче изглежда са основния проблем на Райконен, който в момента губи дуела със своя съотборник Себастиян Фетел с 6:0.

„Проблемът на Кими е квалификацията“, наясно е и тим шефът на Ферари Маурицио Аривабене, който не крие симпатиите си към последния световен шампион на Скудерията. Договорът на Райконен изтича в края на годината и все още не е ясно, дали ще бъде подновен. „В Монако той отново бе с темпото на Себастиян в състезанието. Но ние знаем, че той се представя супер в надпреварите. Ако трябваше да му давам домашно, то щеше да е на тема „Как да стана по-добър в квалификацията?“

Със сигурност Райконен ще трябва да обърне внимание на тази си слабост, ако иска да остане в отбора на Ферари поне за още една година.