Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен гадае за причината за отпадането си

Райконен гадае за причината за отпадането си

80
0

Квалификацията за Кими Райконен приключи внезапно още във втората част, след като технически проблем в неговото Ферари го изхвърли от борбата. Точната причина за отпадането му все още не е ясна, но от екипа обясниха, че е имало загуба на налягането в хидравличната система.

„Нямам ясна идея какво се случи“, обясни Райконен след квалификацията. Загубих мощност и колата спря. Все още не знам и от коя позиция точно ще стартирам. Въпреки това не губя надежда, защото колата ни бе добра през целия уикенд до сега. За съжаление се появиха проблеми в неподходящото време. Стартовата ми позиция можеше да е много по-добра.

Надявам се късметът ни в състезанието да е по-добър. Няма да е лесно да изпреварвам коли, разполагащи със задвижваща система на Мерцедес. Те имат много добра скорост на правите. Без DRS дори и тук би било трудно да се изпреварва.

Вчера изпробвахме доста решения и смятам, че сме заложили на правилните промени. На ясно сме, че можеше да подобрим още настройките си. Заради стартовата ми позиция състезанието ще е трудно, но се надявам условията на пистата да ни помогнат.“