Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо не е разочарован, въпреки пропуснатия шанс

Рикиардо не е разочарован, въпреки пропуснатия шанс

62
0

Даниел Рикиардо заяви, че не може да бъде недоволен от състезанието в Сингапур, въпреки че не успя да изпревари Розберг в края и да спечели победата. В последната фаза от надпреварата с новите си гуми той стопи  аванса на Нико от 27 сек, но в края и неговите гуми взеха да се износват и той нямаше възможност да опита атака. Така той отново остана без победа през сезона, като заради грешка в бокса не успя да спечели в Монако.

„В няколко случая тази година бяхме много близо до победата, заяви австралиецът след финала. – Стоя тук (на подиума) и не мога да съм разочарован. Опитахме нещо със стратегията в края и бяхме близо до успеха. Но сме тук на високо отново и това е страхотно. Направих всичко, каквото можех. Дори с перфектен старт нямаше да мога да мина пред Нико. Минахме на тактика с 3 стопа и знаех, че може да съм близо до него, но ще бъде трудно да го изпреваря. В края гумите си бяха заминали. Но беше чудесно да натискам до финала и да го поставя под напрежение.”

Макс Верстапен с другия болид на Биковете остана едва 6-и след лош старт. При него холандецът имаше късмет, че не се удари в завъртелия се пред него Хюлкенберг. В хода на състезанието той води сериозна битка с Дани Квят, като в първия случай руснакът се защитаваше здраво и запази позицията си. Все пак в края се с прави с него и Перес, а след това и мина пред Алонсо. След финала Макс каза, че не е имало нужда от отборни заповеди да пропусне Квят при битката с пилота на Торо Росо, което бе възможно, тъй като двамата карат за отбори, собственост на Дитрих Матешиц.

„Трябваше сам да си го изпреваря, обясни тийнейджърът след финала. – Той се бореше за тази позиция и защитата му бе добра. След такъв старт си малко разочарован и излязох малко извън трасето. Затова извиках силно по радиото (хайде човече).”