Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо преодолял проблем със скоростната кутия

Рикиардо преодолял проблем със скоростната кутия

100
0

Даниел Рикиардо се справил с проблем със скоростната си кутия по време на Гран при на Сингапур, в която завърши втори. От тима му Ред Бул дори очаквали, че австралиецът няма да завърши надпреварата.

Шефът на екипа Кристиан Хорнер обясни, че проблемът с маслото в скоростната кутия се е появил около 15-ата обиколка.

„Това доведе до много грижи с налягането на маслото и смятахме, че е малко вероятно Даниел да стигне до финала. Той обаче се справи невероятно добре и въпреки че удържа Валтери [Ботас] зад себе си, не бе в състояние да атакува Люис [Хамилтън]. Така че си тръгваме с второ място от Сингапур, което е чудесно, като се има предвид как изглеждаха нещата след първите 15 тура“, допълни той.

Самият Рикиардо обясни, че дъждът внесе хаотичен елемент в състезанието.

„Но ситуацията е еднаква за всички – не бяхме карали на мокро преди, така че трябваше да внимаваме и да се постараем да се адаптираме възможно най-бързо“, продължи австралиецът.

„Потеглих доста бавно. В ретроспекция това бе може би добре, защото хаосът избухна пред мен. В първите няколко обиколки всичко бе наред, след което усетих, че малко претоварваме гумите. Дори след питстопа и слагането на по-свежи гуми, всъщност не можехме да направим кой знае какво по отношение на Люис.“

„Отборът ме помоли да внимавам със скоростите. После научих, че е имало теч и налягането на маслото в скоростната кутия е паднало доста рано. Разбира се, дойдох тук за победата и наистина я исках, но второ място е страхотно постижение и няма да се оплаквам.“