Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Резултатът е горе-долу според очакванията, заяви Алонсо след отпадането от Q1

Резултатът е горе-долу според очакванията, заяви Алонсо след отпадането от Q1

72
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо и Щофел Вандоорн отпаднаха още в Q1 на квалификацията за Гран при на Франция. Нито един от пилотите на Макларън нямаше оплаквания или някаква проблеми по автомобила си.

„Беше разочароваща сесия за нас”, коментира Алонсо след квалификацията. „Представянето ни в събота обикновено е горе-долу прилично. Досега се класирахме – усреднено – на 13-а позиция на грида. Но пък спечелих точки във всяко състезание, което завърших и се надявам така да се получи и утре.”

„Нямаше проблем с баланса на колата днес. Просто не бяхме достатъчно бързи, за да се класираме за Q2. В срещата (на екипа) преди квалификацията споделихме, че предвижданията ни са за 14-о или 15-о място. Така че резултатът ни е горе-долу според очакванията…”

Вандоорн също каза, че е разочароващо и двата автомобила на Макларън да не прескочат Q1.

„Нямаше никакъв конкретен проблем с баланса. Усещането в колата си бе наред. Просто ни липсва скорост. От началото на сезона се работи упорито, за да разберем какво не работи. Трябва да продължим да опитваме и се надявам да обърнем нещата”, допълни белгиецът, който също се надява на по-добро състезание в неделя.

Спортният директор на Макларън Ерик Булие заяви, че пилотите са карали добре и не са допуснали грешки.

„Дойдохме тук с намерението да научим повече относно липсата на скорост у MCL33 и изпитанията бяха полезни. Но събраните данни трябва да се използват, за да развием и произведем нови компоненти, а това ще отнеме време – особено в ситуация, при която пет надпревари се провеждат толкова бързо една след друга”, добави Булие.

Специален материал за ситуацията в Макларън и причините за кризата в тима четете в брой 216 на списание ClubS1