Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул се справя по-добре с гумите от Уилямс според Рикиардо

Ред Бул се справя по-добре с гумите от Уилямс според Рикиардо

24
0

Ред Бул се справя по-добре с гумите от Уилямс според Даниел Рикиардо. Австралиецът даде пето време в днешната квалификация на пистата до Остин, но се надява в надпреварата за Гран при на САЩ да се доближи или дори качи на подиума.

– Сравнително доволен съм от топ 5. Реалистично погледнато можем да се борим за последното място на подиума, ако Мерцедес имат чисто състезание. Намираме се в добра позиция за това. Бяхме близо до Фелипе [Маса], но се надявам чистата страна на пистата да ми помогне малко. Бих казал, че се справяме по-добре с гумите от Уилямс, но тяхната скорост на правите изпарява това предимство. Дано има чисти битки на трасето утре. Пистата определено го позволява – коментира Рикиардо.

Според шефа на тима Кристиан Хорнер петото място бе възможният максимум днес. Той също посочи, че австралиецът се оказа близо до Маса, но трета редица въпреки всичко е чудесно постижение:

– Все пак има доста разстояние до първия завой, така че дано стартът е добър. Квалификацията бе крайно разочароваща за Себастиан, но трябваше да сме внимателни, за да не се наложи още една смяна на двигател до края на годината.

Фетел направи само една серия от три обиколки в Q1. Планът на екипа бе да ограничи максимално километрите му на трасето с новата задвижваща система, но това бе застраховка, за да няма разногласия.

– Трудно е да се каже къде се намираме спрямо останалите отбори. Не изглеждаме зле, но това зависи от условията. Смятам, че мога да напредна в утрешната надпревара. Състезателното ни темпо като че ли е наред, но ще е сериозна битка. Трудно ще е да се изпреварва, тъй като скоростта ни на правите не е най-добрата възможна. Надявам се да взема някакви точки. Седми би било добър резултат – обясни четирикратният световен шампион.