Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес остават фаворити, смятат в Ред Бул

Мерцедес остават фаворити, смятат в Ред Бул

47
0
Люис Хамилтън,Мерцедес

Макс Верстапен и Даниел Рикиардо смятат, че пилотите на Мерцедес остават фаворити в уикенда за Гран при на Канада, въпреки че холандецът беше най-бърз и в двете свободни тренировки.

Хамилтън обаче беше само на 88 хилядни зад Макс с по-бавните гуми ултрасофт срещу хиперсофт за Верстапен, а във втората изостана на 0.5 сек с най-твърдите за уикенда гуми суперсофт.

„Колата работеше добре, но още не ни достига максимална скорост, каза Верстапен пред Sky Sports. – Можете да видите това в дългите серии от обиколки. Мерцедес бяха много бързи в тях. Но мисля, че не сме далеч от тях. Като цяло беше позитивен ден.”

Другият пилот на Ред Бул Даниел Рикиардо завърши 3-и и в двете свободни тренировки, като изрази мнение, че в квалификацията в събота колите на Мерцедес ще са много бързи. Той кара само 30 минути във втората сесия заради технически проблеми.

„Пилотите на Мерцедес ще са тези, които трябва да победим, каза Даниел. – Надявам се утре денят да мине гладко и да покажем още по-добра скорост. Имахме работа по електрическата система. Това ни попречи сутринта и след това следобед.”