Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун не води преговори с Ферари и не възнамерява да се...

Рос Браун не води преговори с Ферари и не възнамерява да се връща в F1

97
0
Рос Браун

Рос Браун за пореден път отхвърли слуховете, че може да оглави тима на Ферари, като допълни, че не води преговори и с други екипи в Гран при.

59-годишният инженер не веднъж заяви, че не възнамерява да се връща във Формула 1. Това обаче изобщо не повлия на слуховете, повечето от които го пращат обратно в Маранело. Браун бе част от изключително успешните години на Скудерията в началото на XXI век заедно с Жан Тод и Михаел Шумахер.

Възможността за Хонда също се споменава от време на време. Връзките му с компанията са сериозни – той оглави тима й и след това го купи на символична цена след оттеглянето на японците от F1. През 2009 г. с преименувания на Браун Гран при отбор спечели титлите при пилотите и конструкторите.

– Животът ми през тази година е напълно различен и ми харесва. Решен съм да не се връщам към постоянна работа – заяви Браун пред немското издание ams.

Оттеглянето на Лука ди Монтедземоло от Ферари бе повод за нови приказки за връщане на англичанина. По-рано през годината той мина през централата в Маранело, но настоятелно повтори, че визитата е била единствено социална, а не професионална:

– Смятам, че в момента за мен няма роля нито във Ферари, нито някъде другаде. Посещението ми в Маранело през май бе абсолютно частно. Поговорихме малко на тема „какво би станало, ако…”, но нищо сериозно. От тогава насам не е имало дискусии, а и аз не мисля в тази посока. Трябва да дадат на Марко Матиачи врреме да докаже какво може. Аз лично не съм в контакт с Ферари и не си търся работа във Формула 1. Никога не казвам никога, защото не се знае какви възможности могат да се появят, но понастоящем преследвам други мои интереси, извън спорта – такива, за които преди никога нямах време.