Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Четвъртото място не е разочарование

Рикиардо: Четвъртото място не е разочарование

60
0
Даниел Рикиардо,Ред Бул,Унгария

Ред Бул се представя очаквано силно на пистата Хунгароринг, където мощността на двигателите не е толкова важен фактор, колкото аеродинамичното притискане и механичното сцепление. В един момент дори изглеждаше, че Себастиян Фетел ще има шанса да спечели първата си квалификация през 2014 г. преди да бъде победен в края с повече от половин секунда от Нико Розберг. Предвид това, че Фетел се бореше за победата в квалификацията, четвъртото място на Даниел Рикиардо може да бъде сметнато от мнозина като известно разочарование. Не така обаче смята австралийската надежда на Ред Бул.

„Място на първа редица щеше да е добро предимство на това трасе, но не смятам, че четвъртата позиция е разочарование“, заяви Рикиардо след края на квалификацията. „Ще се опитаме утре да направим колкото се може по-малко спирания в бокса. Колата ни е много добра, като сме отбелязали определен напредък спрямо вчерашния ден.

Когато в началото на третата част заваля за съжаление не успяхме да загреем достатъчно добре гумите за една бърза обиколка. Мисля, че в състезанието ще сме по-близо до Мерцедес. Имаме по-добро аеро притискане, което трябва да ни помогне да запазим по-дълго време гумите. Важното е да сме близо до Розберг, за да може да се възползваме, ако той получи проблеми, както бе в Канада.

Себастиян стартира от второ място, което ще му позволи да атакува, ако е възможно. Днес се случи нещо с Люис, така че не е изключено утре проблеми да има и Нико.“