Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Четвърто място след старт от питлейна е чудесен резултат;Фетел благодари на...

Рикиардо: Четвърто място след старт от питлейна е чудесен резултат;Фетел благодари на тима

45
0

Пилотите на Ред Бул Даниел Рикиардо и Себастиан Фетел стартираха от питлейна, а на финала на Гран при на Абу Даби бяха съответно четвърти и осми.

Австралиецът бе щастлив от класирането си и го определи като чудесен резултат след потегляне от пита.

– Мисля, че беше може би безгрешно състезание по всички показатели – и като стратегия, и от моя страна, и при спиранията в бокса. Всичко беше наред, свършихме всичко, което трябваше. Забавлявах се да изпреварвам, изобщо не беше скучно на пистата. Едно място по-напред щеше да е добре, но четвърто място след старт от питлейна е чудесен резултат. Сезонът бе почти перфектен – толкова, колкото е възможно без да спечелиш титлата. Не съжалявам за нищо, нямам оплаквания. Хубаво е не само да започнеш добре сезона, но и да го приключиш както трябва – коментира Даниел.

Фетел не бе толкова доволен от резултат в последното си състезание като пилот на Ред Бул. Той отново благодари на тима си за всичко, сторено за него през годините, за преживяното и наученото:

– Чувствах, че можеше да е по-добре, но бе доста трудно, след като се оказах зад Кевин [Магнусен] в началото, така че няма как да съм напълно доволен от състезанието. Винаги искаш да се класираш колкото може по-напред и мисля, че имахме достатъчно скорост за това. Последните шест години бяха едно невероятно пътешествие и е ясно, че не очаквахме всичко да се случи така, когато започвахме да работим заедно. Едва ли някой може да предвиди четири поредни титли и при пилотите, и при конструкторите. Опознаваш прекрасно хората, изграждаш приятелства, които ще траят дълго време. Имаше и щастливи, и тъжни дни, но ги изживявахме заедно и мисля, че научих много. Бих искал да благодаря на Ред Бул и на отбора за всичко, което са направили за мен. Ще ми липсват. Чувствам се готов за следващата стъпка.

Шефът на екипа Кристиан Хорнер нарече представянето на Рикиардо феноменално и фантастичен завършек на един невероятен сезон за австралиеца.

– Осмата позиция на Себастиан не отразява времето му с нас – четири световни титли, 38 победи, четири конструкторски титли, 44 полпозишъна. Той бе фантастичен екипен член и абсолютно великолепен състезател. Бе удоволствие да се работи с него и му желаем всичко най-добро в бъдеще. Винаги ще е приятел на отбора. И накрая – поздравления за Люис Хамилтън и втората му световна титла. Той е заслужен победител след сезона, който имаше – допълни Хорнер.