Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Денят бе доста странен

Райконен: Денят бе доста странен

40
0

Заради трудните условия на пистата в Барселона, пилотите на Ферари не бързаха да дават оценка на множеството новости по колата. Силният вятър и високата температура на асфалта не дадоха достатъчно възможност за намиране на максимално сцепление и нормално изостанаха от съперниците си от Мерцедес. И докато Фетел успя да завърши деня на втора позиция, то Райконен остана четвърти на почти секунда зад Хамилтън. В дългите серии от обиколки пък германецът изглеждаше точно с толкова по-бавен от сънародника си Розберг, докато изоставането на финландския му колега бе 1,5 сек.

„Денят бе доста странен“, описа впечатленията си Райконен. Той призна, че позициите, на които са завършили пилотите на Ферари не изглеждат толкова зле, „но определено не можем да сме доволни от поведението на колата. Не знам, дали за това е виновен само вятъра или състоянието на пистата, но през целия ден трябваше да се боря.

Що се отнася до новите части, нищо лошо не ми направи впечатление. Изглежда обаче, че все още е трудно да ги оценим. Смятам, че имаме много потенциал за подобрение. Ще прегледаме внимателно събраните днес данни и ще решим, какво можем да подобрим по отношение на оставащото време от уикенда.“