Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Допуснах грешка; Фетел убеден, че може да подобри темпото

Рикиардо: Допуснах грешка; Фетел убеден, че може да подобри темпото

72
0

Даниел Рикиардо заяви, че катастрофата му по време на втората петъчна тренировка преди Гран при на Япония се дължи на негова грешка.

– Не беше проблем, аз сбърках. Направих първата си бърза обиколка, след това трябваше да намаля – бърза, бавна и после пак бърза. Но във втория тур имаше жълт флаг, така че аз намалих повече от обичайното, за да съм сигурен, че в началото на следващия предупреждението ще е преминало и ще мога да натисна. Смятам, че вероятно гумите се охладиха прекалено. При излизането от последния шикан подадох газ и вероятно сте видели по телевизията, че просто не можах да удържа колата. Не беше грешка, която искаш да допуснеш в началото на сесия, но нямам извинение – обясни австралиецът, който се удари след само три направени обиколки.

При катастрофата предна дясна част на Ред Бул-а му се разби в бариерата от гуми. Даниел отбеляза, че е изпуснал да направи квалификационна симулация и не се притесняваше твърде много за състезателна такава, тъй като прогнозата за неделя е за дъжд:

– Изгубеното време изглежда няма да ми повлия твърде негативно. Пропуснах обиколките с меките гуми. Но ситуацията изглежда доста ясна. Знаем какво е поведението на гумите и като че ли разликата в темпото на двете спецификации е около секунда. Направихме някои промени след първата тренировка и усещането определено бе по-добро.

Съотборникът му Себастиан Фетел се класира пети. Той е убеден, че може да подобри темпото си в оставащата част от уикенда на Сузука.

– Мисля, че определено можем да сме по-напред от пета позиция, но вероятно трета е максимумът! Мерцедес изглеждат много, много бързи тук. Но ние можем да отбележим напредък, особено в къси серии. Би било чудесно да се борим с Мерцедес. Кой знае какво може да стане, ако вали? А освен обичайните заподозрени от Уилямс, смятам, че Макларън изглеждат малко по-силни, както и Ферари – коментира четирикратният световен шампион.

Фетел ще се опита утре да намери по-добър баланс за колата си.