Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен вижда потенциал във Ферари за спечелването на титлата през 2016 г.

Райконен вижда потенциал във Ферари за спечелването на титлата през 2016 г.

81
0

Преподписването на договора с Ферари може да подобри значително мотивацията на Кими Райконен. Той е убеден, че Ферари може да бъде в положение да се бори за световната титла през 2016 г. По време на пресконференцията в Белгия днес той обясни, че е бил убеден, че отборът ще постигне сериозен прогрес през зимата.

„Искаме да се справим колкото се може по-добре с работата си и да се борим за титлата през следващата година“, обясни Райконен. „Сигурен съм, че можем да направим още по-добра кола за следващия сезон.

Отборът работи много добре, ние всички се чувстваме отлично, но трябва да направим всичко възможно да се представим още по-добре във втората част на сезона и да извадим максимума от това, което имаме, за да се подготвим добре за следващата година.“

Въпреки че новината за подновяването на договора му в някаква степен му дава сигурност за бъдещето, Райконен смята, че тя няма да промени неговия и подхода на отбора към работата.

„Това не променя нищо. Продължаваме във всяко състезание да покажем най-доброто от себе си. Договорът не променя отношението ни към работата или крайния резултат.

Надяваме се този резултат да е добър, но ние продължаваме да работим по начина, по който сме вършили нещата и до сега. Надявам се да имаме добър уикенд без проблеми. Предстои да видим, дали това ще е така…“