Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен се надява на двоен подиум за Ферари в неделния ден

Райконен се надява на двоен подиум за Ферари в неделния ден

52
0

След силното представяне в квалификацията на Монца, днес на съвсем различната като конфигурация и характеристики писта в Сингапур Ферари отново записа чудесен резултат. Себастиян Фетел записа първа позиция, а Кими Райконен се класира трети. По всичко изглежда, че преподписването на договора с Ферари е повлияло положително на финландецът, въпреки че той не показва особено голям ентусиазъм дори след повторния добър резултат.

„Подготвихме се за квалификацията както обикновено, нищо особено, но е добре да стартираме толкова напред“, каза след съботния ден в Италия Райконен. Днес отношението му бе подобно. „Добър резултат за нас, но утре ще видим как ще протече състезанието. Надяваме се и двете коли да спечелят място на подиума.

Имах някои трудности по време на моите излизания. Но това е един чудесен резултат за отбора, но съм изненадан в известна степен след резултатите от днес сутринта.“

Райконен се надява на добър старт, където да може да се пребори с Даниел Рикиардо от екипа на Ред Бул. Надеждите на финландеца са подкрепени и от статистиката, която показва, че стартиралия от втора позиция в Сингапур често губи позиции на старта.