Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Взаимоотношенията ни с Фетел са основани на приятелство, сподели Райконен

Взаимоотношенията ни с Фетел са основани на приятелство, сподели Райконен

86
0
Кими Райконен, Себастиан Фетел
снимка: Ферари

Взаимоотношенията между Кими Райконен и Себастиан Фетел са изградени на приятелство, сподели финландският пилот, чието бъдеще за пореден сезон е сред най-обсъжданите теми във Формула 1. Самият Райконен неколкократно повтаря, че от много години се говори за края на кариерата, а той все още е в Гран при. През 2018-а за мястото му във Ферари най-упорито се спряга името на Шарл Льоклер.

Райконен е последният световен шампион на легендарния италиански тим, след като спечели титлата през 2007 г. Той напусна Формула 1 за две години (2010-2011) и след завръщането си изкара 2012 и 2013-а в Лотус преди отново да стане част от Скудерията. С Фетел са съотборници от 2015 г. и четирикратният носител на F1 короната не крие, че предпочита Кими за свой съекипник.

„Винаги сме се разбирали добре. Помежду ни няма политика или други глупости, а напълно нормално приятелство”, разказа Райконен какви са отношенията му с Фетел пред немския Шпорт Билд. „Много е прям, успехът не го е променил. Дори когато понякога се удряме един в друг, разговаряме и след това не повдигаме темата. Може да си признае, че е сбъркал – аз съм същият. Много по-добре е да се работи в хубава атмосфера. Това помага и за подобряване скоростта на колата.”

Кими дори се пошегува, че отношенията им с Фетел са чудесни, макар понякога съекипникът му да го нарича „идиот, но това се случва рядко”.

„Целта ни е една: да направим екипа на Ферари световен шампион. Допълваме се много добре в работата си”, каза още финландецът.