Начало Formula E News Розенквист с първа победа във Формула Е

Розенквист с първа победа във Формула Е

45
0

Феликс Розенквист записа първа победа в кариерата си във Формула Е. Пилотът на Mahindra Racing спечели eПри на Берлин след старт от 3-а позиция. Шведът изпревари потеглилия от полпозишън Лукас ди Граси (Abt Audi Sport) малко преди смяната на колите към средата на състезанието, след което не допусна никой да го доближи.

Ди Граси завърши втори и намали аванса на лидера в шампионата Себастиан Буеми от Renault e.dams на 32 точки, като Буеми завърши 5-и след старт от едва 14-а позиция. Швейцарецът се бори страхотно и заслужи мястото си сред първите 5.

Розенквист потегли отлично и излезе на 2-а позиция пред Хосе Мария Лопес и зад Ди Граси. Последният успя да натрупа малка преднина, но точно когато наближи времето за смяна на болидите Феликс бе плътно зад Лукас. На старт-финалната права Розенквист атакува и излезе начело в успешна маневра от външната страна на първия завой.

След това Ди Граси постепенно изостана, а в края бе застигнат и от Ник Хайдфелд с другия болид на Mahindra. Бразилецът имаше проблеми с висока температура на батериите, но успя да запази второто място.

Лопес завърши 4-и, а Жан Ерик Верн от Techeetah финишира 5-и, но получи 5 сек наказание за опасно излизане от бокса и бе класиран 9-и, което позволи на Буеми да стане 5-и.