Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас изненадан от третата си позиция в квалификацията

Ботас изненадан от третата си позиция в квалификацията

46
0
Валтери Ботас,Роб Смедли

След като в петък болидите на Уилямс изглеждаха далеч от върха, днес след квалификацията се видя, че Валтери Ботас отново ще е претендент за място на подиума в утрешното състезание на Хунгароринг. Финландецът зае третото място, оставяйки зад себе си Даниел Рикиардо и Фернандо Алонсо.

„Мисля, че това е една малка изненада, защото знаехме, че тук колите на Ред Бул и Ферари ще са доста бързи“, обясни Ботас след финала на квалификацията. „За Мерцедес пък нещата бяха ясни. Теоретично конфигурацията на пистата не е особено добра за нас, но ние като отбор свършихме чудесна работа и дойдохме тук с нови елементи, които функционират чудесно.

Разбира се в сравнение с други коли ни липсва малко сцепление. С постигането на трето и шесто място обаче мога да каже, че свършихме добре работата си. Мисля, че утре ще имаме шанс да спечелим ценни точки за класирането при конструкторите.“

Ботас изостана на повече от 0,6 сек зад Розберг, а с победата срещу своя съотборник вътрешния двубой в квалификациите вече е с резултат 7:4 за финландеца.