Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разследват Фетел, Райконен и Хамилтън

Разследват Фетел, Райконен и Хамилтън

60
0

Проблемът на Себастиян Фетел със спирачките в последните минути на втората свободна тренировка може да доведе до наказание за пилота на Ферари. След като не можа да спре навреме след излизането си от бокса, на първи завой предното му крило бе отнесено от Серхио Перес от екипа на Форс Индия.

„Имах проблем със спирачките и тогава проклетият Перес мина през предното ми крило. Невероятно“, съобщи Фетел по тим радиото след инцидента.

Малко по-късно след като явно вече бе прегледал инцидента, той вече имаше друго мнение:

„Имах проблем при спирането и го (Перес – б.а.) ударих. Жалко за моето крило и за неговата гума. Не знам със сигурност, дали съм я срязал или не. Исках да му се извиня“, обясни Фетел пред Sky Sports F1.

Според някои експерти, като бившия пилот Марк Шурер проблемът на Фетел може да се дължи на не добре затегната гайка на гума, която при спирането е изпуснала. Самият Фетел също обясни по тим радиото, че след като започнал да спира, колата изведнъж спряла да намалява и продължила напред.

Различен е случаят, заради който се разследват Кими Райконен и Люис Хамилтън. Двамата заобиколиха Маркус Ериксон в края на питлейна, в момент когато шведът изпробваше старт. Вместо оказаното в правилника място в ляво пилотът на Заубер бе застанал в средата. Райконен без да изчака го заобиколи от ляво, а Хамилтън от дясно.

„В правилника се казва, че стартовете се изпробват от ляво, за да може другите пилоти да минават отдясно. Видях, че Кими е блокиран и затова минах отдясно“, обясни Хамилтън след края на сесията.