Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Гумите се износиха и от там нататък битката бе изгубена

Райконен: Гумите се износиха и от там нататък битката бе изгубена

61
0
Кими Райконен

Кими Райконен посочи износването на задните си гуми като основна причина да загуби битката в Гран при на Италия. Финландецът пръв спря в бокса за смяна, докато съперниците от Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас останаха на трасето. Той излезе пред англичанина, но зад сънародника си, след което гумите му се износиха и Хамилтън го изпревари към края на състезанието.

„Колата бе достатъчно бърза, но за съжаление задните гуми се износиха и от там нататък битката бе изгубена. Опитах да направя нещо, но не бе възможно. Ситуацията далеч не е идеална, но така се получи днес. Поне сме втори и продължаваме да се борим”, обясни Райконен, за когото това бе подиум №100 в кариерата му във Формула 1.

„В ретроспекция винаги можеш да подредиш всичко по-добре, но тогава вече е твърде късно. Не смятам, че допуснахме грешка. Просто гумите се изхабиха. А и сега няма смисъл да се мисли кое как е можело да стане. Положението е такова, каквото е. Оставяме станалото зад гърба си и продължаваме.”

Все пак финландецът каза, че е трудно да приеме поражението на Монца.

„Карането зад други коли в продължение на няколко обиколки не помогна. Не си в позиция да си пазиш гумите и да внимаваш. Е, може да го правиш, но тогава изпускаш Хамилтън. Нямаше момент, в който да можем да си позволим по-голяма грижа към тях. Трябваше да натиснем и за съжаление това не ни се отплати. За щастие гумите издържаха до финала. Представянето ни със сигурност не бе кошмарно, но не бе и желаното от мен и тима”, допълни Кими.