Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг търси по-добра скорост в дълга серия, Хамилтън не е притеснен въпреки...

Розберг търси по-добра скорост в дълга серия, Хамилтън не е притеснен въпреки проблемите

36
0
Нико Розберг

Нико Розберг трябва да подобри скоростта на колата си в дълга серия от обиколки, заяви самият пилот, въпреки че бе най-бърз във втората свободна тренировка за Гран при на Италия. Той все пак остана доволен от темпото си в един бърз тур.

– Чувствам се добре, беше чудесен ден. Останалите изглежда са малко по-близо, така че тази вечер със сигурност трябва да се постараем да оптимизираме всичко. Болидът ни изглежда малко по-добър в една обиколка, отколкото в дълга серия, така че има какво да подобрим. Имаше няколко пилоти, които се справиха добре в състезателни серии. Цялата битка ще е по-близка. Като цяло не останах 100% доволен от автомобила си днес – обясни Нико.

Той все пак уточни, че дори при това положение Мерцедес са в повече от добра форма на Монца – просто има нужда всичко да се изпипа. Розберг каза още, че асфалтираната част от зоната за сигурност на Параболика му е дала възможност да изпробва различни неща:

– Тази сутрин например поемах повече рискове. Спирах по-късно, за да видя какво ще стане, защото вече знам, че излитането настрани няма да е проблем. Изпробвах няколко неща и определено има разлика.

Люис Хамилтън от своя страна сподели, че не е притеснен въпреки проблема, заради който загуби цял час за подготовка. Той бе най-бърз в първата тренировка, но следобед автомобилът му отказа да запали. Проблемът бе с електрониката, като подобен се оказа, че е имало и в сутрешната сесия, но тогава екипът успял да го отстрани за пет минути. При втория случай поправките отнеха далеч повече време.

– Спокоен съм, тъй като не е за първи път. Бил съм в тази ситуация и чувствам, че мога да се справя. Момчетата по принцип успяват да поправят автомобила и смятам, че ще сме в добра позиция. Ще видя какво е научил Нико от тренировката, както и какво мога да извлека аз от информацията. По принцип имаме подобен стил на управление. Имаме някои разлики, но като цяло отборът работи заедно и ако единият болид върви напред, то целият тим го прави. Не знам какъв беше проблемът следобед. Колата просто не искаше да запали. Опитаха безброй пъти – отказа. Програмата премина добре като изключим този проблем – добави англичанинът.

Той каза още, че се надява на добра квалификация, тъй като не е успявал да се представи както трябва в седем-осем сесии за разпределение местата на грида.