Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Излизането на колата за сигурност бе в най-неподходящия момент

Розберг: Излизането на колата за сигурност бе в най-неподходящия момент

46
0
Мерцедес,Нико Розберг,Унгария

След вчерашния си триумф в квалификацията, днес Нико Розберг преживя истинско разочарование. След като без проблеми поведе и натрупа впечатляваща преднина, излизането на колата за сигурност заради катастрофата на Ериксон определено обърка състезанието му. В крайна сметка той успя да завърши на четвърто място, само на позиция зад Хамилтън и продължава да води с 11 точки в класирането.

„Определено имах малшанс при излизането на колата за сигурност, която се появи в най-неприятния момент“, призна Розберг, който след първия си стоп излезе назад и в борбата с конкурентите си от Ред Бул, Ферари и Торо Росо прегря спирачките си. В последствие пък въпреки че бе с различна стратегия, Розберг не бе пропуснат от съотборника си Хамилтън, въпреки наставленията от бокса.

„Не съм искал да кажат подобно нещо на Хамилтън. Обадиха ми се и ми казаха, че са го предупредили да ме пропусне. Той не го направи. Няма смисъл да го коментираме в момента, ще обсъдим ситуацията в отбора.“

След като не бе пропуснат от Хамилтън, който с по-твърдите си гуми го възпираше, Розберг влезе в бокса за последния си стоп и с новите меки гуми се хвърли да гони съперниците си. След като прескочи Райконен и Маса и стопи изоставане от 20 секунди обаче в края той не успя да спечели място на подиума.

„Не успях да изпреваря Люис, което ме нервира доста“, призна Розберг. „Дадох всичко от себе си в края и съм разочарован, защото имаше шанс да го изпреваря, но в края просто гумите бяха на лимита.“