Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Изглежда Мерцедес има известни проблеми; Макс: Поне тук може да се...

Рикиардо: Изглежда Мерцедес има известни проблеми; Макс: Поне тук може да се изпреварва

67
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо се надява подобрената скорост на болида му Ред Бул да е достатъчна, за да участва в битката за призови позиции в Бахрейн. Австралиецът даде пето време в квалификацията. Той призна, че е останал изненадан от представянето на Мерцедес в сесията.

„Мислех, че ще са по-бързи в квалификацията. Изглежда, че като за техните стандарти, имат известни проблеми този уикенд. Битката бе наистина сериозна. Част от мен е разочарована, че сме толкова близо, но все пак на опашката на лидерите. Не мисля обаче, че можех да направя нещо кой знае колко по-добро. Люис [Хамилтън] бе с няколко десети от секундата пред мен. Вероятно можех да извлека още една десета, но според мен в Мерцедес имаха още резерви. Все пак е окуражаващо, че автомобилите в топ 5 се събраха в около четири десети”, каза Рикиардо.

„Вълнувам се за състезанието. Неделя е любимият ми ден от седмицата. Състезателното ни темпо не изглеждаше лошо. Но всъщност мисля, че във втората петъчна тренировка болидът ни не бе толкова добър, колкото в квалификацията. Може утре да върви още по-силно и се надявам да участваме в битката.”

Съотборникът му в Ред Бул Макс Верстапен катастрофира по време на Q1. Той бе доста ядосан в първите минути след инцидента, а по-късно обясни, че е искал да разбере случилото се преди да го коментира.

„В данните ни се вижда внезапен скок в мощността. Изглежда като че ли около 150 конски сили изведнъж се появяват в завоя, което, разбира се, не може да се предвиди. Това ме хвана неподготвен, изтървах задната част и се завъртях. Повредите бяха само в предната лява част, така че нямаме сериозни притеснения за състезанието”, коментира Верстапен.

Той допълни, че разочарованието му се дължи на скоростта, която автомобилът му показа на пистата Сахир.

„Поне на това трасе може да се изпреварва. Винаги е нужен малко късмет, така че една кола за сигурност, която да събере колоната, би помогнала”, каза още Макс.