Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо респектиран от Квят, ще се опита да предизвика Мерцедес и Хамилтън

Рикиардо респектиран от Квят, ще се опита да предизвика Мерцедес и Хамилтън

27
0

За Ред Бул с напускането на четирикратния световен шампион Себастиян Фетел започва нова ера. 25-годишният Даниел Рикиардо и пет години по-младият Данил Квят трябва да върнат титлите обратно в Милтън Кийнс. Въпреки крехката си възраст и двамата показаха през миналата година сериозни качества, като австралиецът засенчи без особени проблеми далеч по-именития Фетел. Въпреки липсата на опит от страна на Квят, Рикиардо признава, че изпитва респект към руснака.

„Резултатите ще определят картината“, обясни Рикиардо вчера по време на организираното от Ред Бул събитие в Милтън Кийнс. „Данил наистина е по-млад от мен, но той показа достатъчно качества. Ако започне да печели веднага, тогава той ще е номер едно в отбора.

Аз разбира се от своя страна се надявам да съм по-бързият от двамата. Но ще трябва да изчакаме. Както казах, резултатите ще определят картината. Докато не започнем да се борим помежду си за победата, между нас няма да има тайни.

Относно новата кола, надявам се, че ще имаме по-приятна зима от миналата. Тогава Мерцедес успяха да извадят максимума от целия пакет. Затова се надявам, че при тях има по-малко място за подобрение, отколкото при нас. Надявам се да сме скъсили преднината им.

Вярвам, че мога да стана шампион. За това разбира се обаче ми трябва и необходимата техника. Надявам се, че ще играем важна роля в шампионата през тази година. Мога да успея, ако ми се предостави шанс. В момента Люис Хамилтън и Мерцедес притежават титлите, но се надявам да успеем да им ги отнемем.

Но ще имаме сериозна конкуренция. Смятам, че Мерцедес и Уилямс отново ще са силни. Голямата въпросителна е Макларън с новата задвижваща система на Хонда. Ще е много интересно, какво ще направят те.

Ферари също ще имат възможност подобно на нас да направят сериозна крачка напред. През миналата година останаха много под възможностите си, но в момента не виждам сигнали, които да ми подсказват, че те могат да намерят една секунда спрямо миналия сезон. Макларън могат да го направят, особено ако всичко с Хонда пасне.“