Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо очаква наказание в решетката за Монца

Рикиардо очаква наказание в решетката за Монца

41
0
Даниел Рикиардо,Ред Бул

Даниел Рикаирдо заяви, че очаква да получи наказание в решетката за Гран при на Италия на Монца идния уикенд. Спортният директор на Ред Бул Кристиян Хорнер вече каза, че такава санкция най-вероятно ще получи другият пилот на „биковете” Макс Верстапен. Рикиардо в момента използва своя 4-и двигател с вътрешно горене и 4-о турбо, което означава, че при нова смяна той ще понесе наказание.

Заради характеристиките на Монца с дълги прави, които не са подходящи за пакета на Ред Бул-Рено, се смята, че използването на нови компоненти по задвижващата система и изтърпяване на наказание ще бъде подходящо да се случи именно на Монца. Още повече, че следващия кръг ще бъде в Сингапур, където градското трасе пасва много повече на болида.

„Не е тайна, че пистата в Сингапур ще е силна за нас, каза Даниел. – Не искам да поемаме рискове за Сингапур, карайки там с по-стар двигател. Не сме в позиция да рискуваме по отношение на надеждността, затова ще играем на сигурно. Именно заради недобрата надеждност в последно време, нашият прогрес е забавен. Ако моторът ни бе по-издръжлив, щяхме да увеличим повече мощността.”