Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Режимът на мотора на Мерцедес вече не е толкова специален, смята Фетел

Режимът на мотора на Мерцедес вече не е толкова специален, смята Фетел

41
0
Кими Райконен,Люис Хамилтън,Мерцедес

Себастиан Фетел заяви, че според него режимът на работа на мотора на Мерцедес вече не е толкова специален и не дава голямо предимство на Сребърните стрели спрямо конкуренцията в квалификациите и в определени етапи от състезанията.

Пилотът на Ферари спечели първото състезание в Австралия, въпреки че в квалификацията изостана на близо 0.7 сек от най-бързия Хамилтън.

В състезанието имаше късмет с виртуалната кола за сигурност, но обясни че разликата от 7 десети не се е дължала на режима на двигателя на Люис.

„Не смятам, че Мерцедес направиха нещо специално по отношение на режимите, поне не и повече в сравнение с миналата година. Може дори да се окаже, че са направили и по-малко, каза Фетел. Смятам, че те вдигнаха оборотите за третата част от квалификацията, но в никакъв случай това не им донесе 0.7 сек.

Може би ако се вгледате по-внимателно в квалификацията, е честно да се каже, че те бяха по-бързи в първата част, Люис беше бърз и в Q2, но после при втория му пробег направи изключително чиста обиколка, затова не мисля, че преднината му се дължи само и единствено на двигателя. Поздравленията тук са за обиколката му, а не за двигателя им.“