Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Не знам какво се промени, но резултатите ме радват

Розберг: Не знам какво се промени, но резултатите ме радват

53
0

Въпреки двойната победа на Мерцедес настроението в отбора отново е напрегнато. Промяната в съотношението на силите в последните две състезания не е по вкуса на Хамилтън, но радва осигурилия си второто място при пилотите Розберг.

„Уикендът бе чудесен за мен. Радостта ми е помрачена от това, което се случи в Париж, но продължавам да се чувствам щастлив“, заяви Розберг след победата си.

Люис натискаше сериозно, но аз продължавах да държа нещата под контрол и не му дадох шанс да спечели.“

Световният шампион Люис Хамилтън се опита да излезе напред веднага след старта, но Розберг се защити успешно и до края успя да остане начело въпреки опитите на съотборника си.

„Когато видях, че Люис във втората серия от обиколки отново започна да изостава си помислих, че си е струвало да пазя гумите си.“

Това бе потвърдено и от Пади Лоу:

„Бяхме предвидили стратегия с две спирания в бокса, но тогава Ферари или по-точно Себастиян ни принудиха да превключим на три стопа. Гумите ни имаха повече живот. До промяната на стратегията Нико ги щадеше достатъчно, за да държи ситуацията под контрол.

В крайна сметка въпреки победата се оказа, че трите стопа не са най-добрата стратегия, но искахме да държим в шах Себастиян. Затова сменихме тактиката. Не можеше да го направим само за Люис или само за Нико, защото нямаше да е правилно.“

Петте поредни победи в квалификациите и двата поредни триумфа в състезанията определено не са по вкуса на Хамилтън, но изглежда след спечелването на световната титла от британеца Розберг изглежда по-освободен.

„Продължавам да давам всичко от себе си както в началото на сезона“, обясни германецът. „Не мога да си обясня, защо сега нещата вървят по-добре за мен. Люис дълго време имаше предимство, но в момента успявам да печеля аз, което ме прави щастлив и доволен.“