Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Робърт де Ниро ще играе Енцо Ферари в нов филм

Робърт де Ниро ще играе Енцо Ферари в нов филм

74
0
Енцо Ферари
Енцо Ферари; снимка: Ферари

Робърт де Ниро ще играе ролята на Енцо Ферари в нов филм за живота на легендарния основател на италианската автомобилна компания и тима от Формула 1. Лентата ще бъде заснета в Италия и се очаква да тръгне по кината през 2016 г.

„За мен е чест и радост да разкажа живота на един необикновен човек, революционизирал света на автомобилите”, сподели Де Ниро в интервю за „Ил Месаджеро”.

За Де Ниро се говори, че ще изиграе ролята на Енцо Ферари още от началото на 90-те години на миналия век. Проектът на Майкъл Ман с бюджет от 65 млн. долара обаче не се осъществи.

71-годишният актьор е истинска легенда в своето поприще. Филмографията му включва класики като „Разяреният бик”, „Шофьор на такси”, „Нос Страх”, „Жега” и т.н. Той ще играе ролята на 90-годишния Ферари. Енцо, който основава компанията си през 1947 г., умира през 1988 г. Носещият името му отбор печели рекордните 16 титли при конструкторите във Формула 1.

Филмът за живота на Комендаторе ще бъде продуциран от „Triworld Cinema” в сътрудничество с „Tribeca Enterprises” на Де Ниро. Той ще обхваща периода от 1945 до 80-те години на ХХ век. На друга холивудска легенда – Клинт Ийстууд – е предложено да стане режисьор на лентата. Той проявил сериозен интерес, но искал първо да прочете сценария.