Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Не съм убеден, че Фетел ме иска за съотборник във Ферари

Рикиардо: Не съм убеден, че Фетел ме иска за съотборник във Ферари

31
0

Даниел Рикардо не е сигурен, че може да премине във Ферари, тъй като не е убеден, че водещият пилот на Скудерията Себастиан Фетел го иска за съотборник. Двамата бяха съотборници в Ред Бул през 2014 г. и Даниел победи категорично Себастиан.

Понастоящем австралиецът има договор с Ред Бул до края на 2018 г. и се смята, че шефовете на тима искат той да остане в дългосрочен план. Рикиардо обаче не бърза с решението си да удължи контракта си, докато това вече стори другият пилот на „биковете“ Макс Верстапен.

„Ред Бул искат да задържат Макс и мен в отбора, обясни Даниел. – Много мило от тяхна страна. Аз обаче аз не бързам още. Много уважавам Ред Бул, но все още имам много време, за да обмисля добре нещата.

Ако кажа, че не ми е мечта да карам за Ферари, ще излезе, че нямам интерес. Но думата „мечта“ е твърде силна. Мечтата ми е да спечеля световна титла с най-добрата кола, независимо коя е тя.“

В Маранело обаче Фетел едва ли би искал Рикиардо отново за съотборник, след като бе победен от него в Ред Бул. И Даниел смята точно това. „Не съм убеден, че Фетел би желал мен, каза австралиецът. – Не знам дали той има властта да казва на отбора кой да му бъде съотборник, но няма да мисля по този въпрос. За мен е важно да продължавам да карам на същото високо ниво.“