Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Притеснявах се от пилотите със суперсофт на старта

Розберг: Притеснявах се от пилотите със суперсофт на старта

47
0

Нико Розберг заяви, че на старта на Гран при на Италия най-вече се е притеснявал да не загуби позиция от пилотите зад себе си, които стартираха с гуми суперсофт и само е мернал, че Люис Хамилтън превърта гумите както той на Хокенхайм.

„Никога не можеш да си сигурен както е точно сцеплението на старта. Ние изпробвахме стартовата процедура но в пита, а там има разлика”, обясни Нико, който се оказа първият победител с финландска кръв, взел победа на Монца в цялата история на спорта.

Според него още в тренировките е станало ясно, че по-добрите гуми за състезанието са софт и медиум и изобщо не е имало нужда да ползват най-меката смес, защото темпото им е било отлично и с по-твърдите, както се видя днес.

Розберг заяви още, че новото намаляване на разликата в шампионата и вторият му пореден успех в рамките на една седмица изобщо не променят нищо в подхода му към следващите състезания и битката с Люис Хамилтън, която ще продължи още в Сингапур.

Хамилтън от своя страна сподели, че не е 100% наясно какво точно се случи на старта, освен че е превъртял гумите и е загубил страшно много позиции.

„Не, не – в началото изобщо не мислех за победата, но когато изпреварих част от съперниците, видях, че все пак имам шанс и реших да опитам. Нико обаче контролираше темпото и нямах особено голям шанс да го настигна”, отбеляза световният шампион.

Конструкторът на Мерцедес Алдо Коста каза от своя страна, че също не знаят още точно причината за проблемите на Люис на старта и всичко ще бъде анализирано и разбрано. Той се надява, че всичко направено след проблемите на Мерцедес миналата година в Сингапур ще даде резултат и няма да има неприятностите от миналия сезон.