Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Постигнах чудесен баланс на колата

Розберг: Постигнах чудесен баланс на колата

48
0

Нико Розберг сподели, че е намерил добър баланс за болида си Мерцедес, след като спечели полпозишъна за Гран при на Япония. Той изпревари съотборника си Люис Хамилтън с 0,013 сек на пистата Сузука.

„Щастлив съм от крайния резултат, разбира се. Вървях добре през целия уикенд, постигнах чудесен баланс на колата. Чувствах се прекрасно и това ми позволи в самия край да направя тази обиколка.

Стартът със сигурност ще е важен утре. Не е лесен, тъй като е на спускане, а сцеплението на моменти е по-ниско от обичайното. Освен това трябва да внимаваме с гумите, за да издържат достатъчно дълго, както и стратегията ни да проработи”, коментира Нико.

Това бе трети пореден полпозишън за Розберг на Сузука – той бе пръв и в квалификациите през 2014 и 2015 г. И в двата случая обаче съотборникът му спечели надпреварите.

Хамилтън от своя страна сподели, че уикендът на Сузука досега не върви леко за него: „Не че някога е лесно, но не вървя толкова силно, колкото предишния уикенд. Имах проблеми с настройките си, трябваше да се върна към някои неща преди квалификацията и общо-взето не бях наясно какво ще е темпото ми.

Направихме някои големи промени и автомобилът бе много различен следобед. Затова съм сравнително доволен, а и съм в добра позиция за утре. Имах прогрес и свърших възможно най-добра работа. Историята сочи, че тук не е необходимо да си на полпозишън, за да спечелиш.”