Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Разочарованието от изхода на шампионата през 2014 г. не трая дълго

Розберг: Разочарованието от изхода на шампионата през 2014 г. не трая дълго

47
0

Нико Розберг превъзмогнал разочарованието от загубата на шампионата във Формула 1 през 2014 г. само за няколко дни, обясни самият пилот.

Немският състезател на Мерцедес се бори до последната надпревара със съотборника си Люис Хамилтън. Той настоя, че не мисли какво е могло да стане преди два месеца.

– За щастие всичко преминава доста бързо, независимо дали съм постигнал успех или не – сподели Нико пред Скай Спортс. – В конкретния случай (с миналогодишното първенство – б.р.) това бе страхотно. Ако си се справил, не е толкова хубаво, защото искаш да се радваш по-дълго на момента. При мен преминават няколко дни и съм превъзмогнал всичко.

Розберг заяви, че е готов за нова битка през 2015 г., след толкова дълга ваканция. Да се бори за титлата във Формула 1 бе ново изживяване за него, въпреки което успял сравнително бързо да се абстрахира от изминалия сезон.

– В крайна сметка състезанията не са всичко – обясни той. – Забелязах го отново тази зима, докато бях със семейството си и просто се наслаждавах на моментите. И успехът, и провалът бяха напълно забравени.

Нико определи като първо предизвикателство за себе си през 2015 г. необходимостта да е в най-добрата си форма и да се представи по-силно от когато и да било в кариерата си:

– Второто е да се постарая да побеждавам Люис, а след това – и всички останали. Нямаме представа в момента къде сме, така че ще трябва да почакаме и да видим. Разполагаме, разбира се, с много добра база от миналата година, така че шансовете са добри, но все пак не знаем.