Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг впечатлен от Рикиардо

Розберг впечатлен от Рикиардо

16
0
Даниел Рикиардо,Нико Розберг

Нико Розберг смята, че Даниел Рикиардо ще е най-голямата заплаха за доминацията на Мерцедес през тази година. Австралийският пилот на Ред Бул спечели три победи през миналата година, които се оказаха единствените за екип различен този на световните шампиони. Това определено е респектирало германеца, който очаква и през тази година силно представяне на Рикиардо.

„Рикиардо е голяма заплаха за нас“, обяснява Розберг преди началото на старта на сезона. „Чудесно е за Австралия да имат такъв фантастичен пилот.“

Миналата година още с първото състезание австралиецът предизвика сериозни тържества, спечелвайки второто място пред собствена публика. Тази радост обаче не продължи дълго, след като екипът на Ред Бул и самият пилот бяха дисквалифицирани заради нарушаване на позволения дебит на бензин.

„Надявам се, че този уикенд той отново ще зарадва сънародниците си, този път без дисквалификацията“, продължава Розберг. „Нещата изглеждат много добре за нас и сме оптимисти за началото на сезона. Сега сме най-добрият отбор във Формула 1. Имаме най-добрите отдели, най-добрата фабрика за двигатели. Като цяло целият тим върши чудесна работа и заслужаваме да сме на върха.

Връзката между мен и Люис е с пикове и падове, но важното е че имаме взаимен респект.“

Според Розберг му е необходимо съвсем малко, за да победи съотборника си и самият той да спечели титлата като пилот за екипа на Мерцедес. Сигурно е, че и Даниел Рикиардо ще иска да има какво да каже по този въпрос.