Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено отправи оферта към Ред Бул за доставка на двигатели през 2017...

Рено отправи оферта към Ред Бул за доставка на двигатели през 2017 г.

47
0

Рено отправи оферта към екипа на Ред Бул във Формула 1 за доставка на задвижващи системи през 2017 г. Според последното споразумение относно двигателите производителите имат срок до утре – 15 май – да уведомят ФИА за съществуващите си договори с F1 отбори или за дадени предложения.

Предполага се, че при наличието на твърда оферта, разговорите между Ред Бул и Рено ще напреднат бързо. Управляващият директор на Рено F1 Сирил Абитебул призна, че ситуацията е различна в сравнение с тази отпреди 12 месеца, както и че „е трудно да се предвиди потенциален изход от търговски преговори в среда каквато е F1”.

„Това, което наблюдавам в момента, е, че отношенията между Рено и Ред Бул са по-добри. А са по-добри вследствие подобрението на продукта ни”, обясни Абитебул, цитиран от motorsport.com. „Надявам се, че ако продължим да демонстрираме напредък, ако задвижващата система стане такава, която позволява борба за подиуми и дори титли, то интересът ще е взаимен. Ред Бул спокойно може да остане клиент на Рено. И за да съм по-конкретен, това е моето желание, това искам. Трябва да го заслужим чисто технически посредством задвижващата си система. За Ред Бул значение има конкурентоспособността на двигателя.”

Рено ще изпитва последните новости за задвижващата си система на тестовете след Гран при на Испания. Френската компания планира сериозни промени за надпреварата в Канада.

Абитебул освен това не изключва връщане на Торо Росо към задвижващите системи на Рено: „Прагматични сме, готови сме да правим бизнес. Казвайки, че през миналата година не сме изгорили мостовете с Ред Бул, имам предвид Ред Бул в неговата цялост. Очевидно е, че не свършихме добра работа с Торо Росо. Предполагам, че причините, поради които и двата отбора на Ред Бул бяха с еднакви задвижващи системи, са валидни, но решението зависи от тях. Във Формула 1 всичко е възможно.”