Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо смята, че Ред Бул може да доближи Мерцедес и да е...

Рикиардо смята, че Ред Бул може да доближи Мерцедес и да е пред Ферари

44
0

Даниел Рикиардо смята, че Ред Бул може да доближи Мерцедес и да е пред Ферари в Япония.

Австралиецът бе 12-ти във втората сесия, в която съотборникът му Макс Верстапен се класира четвърти.

„Денят ни беше сравнително добър. Направихме някои подобрения по колата между двете тренировки. Обиколката, която зарязах заради виртуалния сейфти кар, щеше да е около 1:32 – близо до времето на Кими [Райконен]. Темпото ни в дълга серия към края на следобедната сесия с хард изглеждаше доста стабилно. Можем да доближим Мерцедес, ако настроим колата добре за квалификацията. Вероятно сме в състояние да изпреварим Ферари. Определено можем да извлечем още малко представяне утре”, коментира Даниел.

Той допълни, че както Ред Бул, така и Ферари имат новости за последните стартове и очаква битката да е сериозна до края на сезона.

„Няма да ни навреди, ако в квалификацията вали. Може дори да стигнем първа редица. Готов съм за борба при всички положения. Сузука е невероятна писта и на сухо, и на мокро”, допълни Рикиардо.

Верстапен имаше известни грижи със смяната на предавките, но според него изминалият петък бе един от най-силните за него този сезон.

„Всичко работеше доста добре, настройките бяха чудесни, изглежда бяхме бързи и с двата типа гуми, дори с хард. Късите ни серии бяха повлияни от виртуалната кола за сигурност – гумите изстиваха и не показахме пълния си потенциал. Пистата би трябвало да ни пасва и ще гоним още един добър резултат след Малайзия. Не съм сигурен как върви Ферари в дълги серии. Надявам се да се справим с тях. Говори се за дъжд през останалата част от уикенда, което може да е коз за нас”, каза Макс.