Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо гадае за причините за слабата форма на Ред Бул в Русия

Рикиардо гадае за причините за слабата форма на Ред Бул в Русия

47
0

Даниел Рикиардо се класира едва на 13-то място в петъчния ден, а освен това трябваше да преживее и разочарованието от проблем със задвижващата система в заключителните минути на втората част. Тази повреда обаче въобще не притеснява Рикиардо, за разлика от представянето.

„Това и без това бе последният петък с този двигател“, обясни австралийският пилот на Ред Бул. „Така или иначе това бяха последните километри от неговия цикъл. Загубих само няколко минути, така че днешната повреда определено не е сериозен проблем.

Изпробвахме различен наклон на крилата в сравнение с първата свободна тренировка. В момента честно казано обаче съм леко объркан, защото и с двата варианта бяхме доста бавни. Останалите изглежда имат по-малко проблеми от нас в завоите. Надявам се да успеем до утре да намерим решение на трудните задачи, стоящи пред нас. Трябва да направим крачка напред.“

Предвид тежкото положение на Жул Бианки, Рикиардо обясни, че не му е било толкова лесно, колкото си мислел, да се откъсне и да се съсредоточи в работата си. Обстановката в падока определено показва, че цялата общност свързана с Формула 1 е под влияние на случилото се с 25-годишния французин, който продължава да се бори за живота си в болницата в Йокаичи.