Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Собствени грешки ми струваха по-доброто класиране

Райконен: Собствени грешки ми струваха по-доброто класиране

102
0
2014,Кими Райконен,Спа,Ферари

Кими Райконен е пилотът с най-много победи на Спа от активните в момента състезатели. Със своите четири успеха той е далеч пред останалите и феновете му с основание очакват той да покаже обичайното си силно представяне в Белгия. Трудните условия на пистата днес следобед обаче не му позволиха да се изкачи по-напред от осмото място.

„Условията днес бяха доста тежки и освен това направих няколко грешки в последната си обиколка“, обясни Райконен след квалификацията. „Щеше да е значително по-лесно за състезанието, ако се бях класирал по-напред. Пързалях се доста и бе трудно, но не чак толкова, колкото вероятно е изглеждало отстрани.

За състезанието предвиждат сухо време, така че ще видим, колата бе добра на сухо или поне не бе разочарование.

Заради проблемите във вчерашния ден нямах много време за да карам на сухо и да намеря оптималния баланс. Това не е добре с поглед към състезанието, но не мисля, че ще е особен проблем. Ако вали, много ще е важен избрания момент за смяна на гуми, понякога нещата се получават без проблеми за теб, друг път пък имаш малшанс.

Състезанието ще е дълго и условията от старта до финала могат да се променят. Времето със сигурност е решаващо тук и може бързо да се промени. Ще се опитаме да вземем правилните решения в правилните моменти. Ако това стане можем да се надяваме на добър резултат.“